Game & Club Fitting

Under tillfället då vi träffas i på Hinton Golf Academy för att skräddarsy utrustning till en elev börjar vi alltid med en kort intervju där eleven får berätta om sina mål och vad som önskas förändras eller förbättras i spelet. Efter detta övergår vi till att titta på hur eleven slår med sin befintliga klubba eller set och därmed får vi en bra bild av vad vi har att utgå ifrån. Givetvis beaktar vi också hur elevens teknik och fysiska förutsättningar påverkar sättet att slå golfbollen.

Min framgångsrika process är ett koncept som förenar individanpassad utrustning med kroppens förutsättningar för att varje elev ska nå sin fulla potential. Varje golfspelare är unik. All utrustning i bagen ska vara anpassad efter golfspelarens teknik, fysik och inte minst fylla en given funktion ute på banan. Detta gäller alla oavsett handicap, kön eller ålder.

Niclas Arwefjäll

Det som avslutar processen i en Academy Game Fitting är att bestämma set make up, vilket är den mix av klubbor som ska ner i bagen så att alla klubbor fyller en given funktion samt vilken bollmodell som har de egenskaper som bäst matchar det samlade behovet ute på golfbanan.

Den direkta anpassningen av golfklubban startar med att först bestämma rätt skaftlängd, grepptjocklek och lievinkel. Nästa steg är att bestämma skaftflex, flexpunkt och inte minst klubbmodell. Vi har ett enormt stort och djupt utbud av klubbmodeller och skaftvarianter från de två ledande tillverkarna Titleist, Cobra och Ping som gör att vi garanterat hittar en kombination som är optimal för varje elevs individuella och unika behov.

Under en Academy Game Fitting använder vi oss av mätvärden från vår Trackman 4 då det är viktigt att vi snabbt och enkelt kan analysera data kring elevens sving-, klubb- och bollhastighet. Kroppens rörlighetsförmåga analyseras via ett separat och individuellt screeningstest från Kinexit. Dessa fakta kombineras sedan med elevens egen feedback och känsla från testerna samt vad våra tränade ögon uppfattar när vi ser eleven slå. Vi använder alltid riktiga och fräscha Titleistbollar för att hela upplevelsen i samband med utprovningen ska bli så äkta som möjligt och jämförbart med spelet ute på golfbanan. Vår Academy Game Fitting är en service för elever och kunder som är tillgänglig och bokningsbar under hela året.

All tänkbar teknologi finns på plats då vi inte lämnar något åt slumpen.

I akademins studio har jag alltid full tillgång till den senaste teknologin samt en mängd viktiga och pedagogiska hjälpmedel. Trackman 4, Trackman Range, SAM Puttlab och Kinexit är bara några av många exempel av vår stora resursbank. De olika analysverktygen gör att vi snabbt och enkelt kan definiera viktiga mätvärden kring exempelvis sving-, klubb- och bollhastighet eller kroppens förutsättningar till rörelse, kraft och stabilitet.

Avslutningen är en garanti för inköpstrygghet

Efter det att vi till slut lämnat ut och levererat det vi skräddarsytt fortsätter självklart vår uppmärksamhet på varje enskild elev. En sista extra justering, förklaring eller hjälpande hand ingår självklart i vår service. Vår ambition är alltid att varje elev ska slå färre slag efter mötet med oss.

Priser på Custom Fitting:

  • Hela bagen (14 klubbor) – 2995 kr (1495 kr vid köp) – 3 tim
  • Järnklubbor – 995 kr (495 kr vid köp) – 1 tim
  • Driver – 750 kr (345 kr vid köp) – 1 tim
  • Wedge – 750 kr (345 kr vid köp) – 1 tim
  • Putter – 995 kr (495 kr vid köp) – 1 tim