Niclas Arwefjäll PGA Club Professional

Jag heter Niclas Arwefjäll och driver Arwefjäll Golf Academy med bas i Tranås. Med en bakgrund som både professionell tävlingsspelare och därefter som framgångsrik tränare under snart 30 år har jag samlat på mig en gedigen förståelse för hur utvecklingen av en golfspelare på alla nivåer formas. Min pedagogik och filosofi är enkel och rak. Förmågan att på hög nivå kunna demonstrera samtliga slag och tekniska koncept med en individuellt coachande pedagogik gör att vi tillsammans lyckas och når de mål vi sätter upp. 

Mitt koncept och process som tränare bygger lika mycket på erfarenhet som på gedigen utbildning där jag idag innehar den högsta M5-nivån inom PGA of Swedens utbildningstrappa. Jag är både certifierad PGA Advanced Short Game Instructor och Scott Cowx Advanced Instructor. Kopplingen till biomekanik och fysisk träning ser jag som oerhört viktig och i detta ämne innehar jag en diplomering från PGA of Swedens senaste tränarutbildning Golf & Fitness. 

Inom Swedish Golf Teams verksamhet och i olika landslag har jag haft otaliga uppdrag som spelarcoach. På Tränautbildningen har jag haft uppdrag som både kurschef och föreläsare. Under senare tid har jag jobbat mycket med nästa generations talanger inom konceptet Super Camp.

Walk the talk är ett begrepp som har en tydlig innebörd för mig som person och yrkesman. Att fortfarande kunna prestera på golfbanan, spela riktig tävlingsgolf och ha förmågan att konkurrera om titlar är för mig en viktig byggsten i utvecklingen och trovärdigheten som tränare och coach.

Efter att ha sänkt sista putten efter rundorna 69, 69, 74 lyfte jag 2021 pokalen i seniorklassen på PGA Club Pro Championship som spelades på PGA National i Malmö. 2022 vann jag även PGA Syd DM för PGA Club Professionals på Landskrona GK efter 68 slag. Säsongen 2022 avslutades med att jag återigen vann PGA Club Pro Championship och fick lyfta pokalen för 2:a året i rad, en back to back.

 

” Efter en lektion ska bollen flyga bättre. De allra flesta elever utvecklas snabbare av att få lite mer sparsamt av teknisk information, men den behövs i gengäld ofta då den lätt glöms bort. Repetition är alltid grunden för hur träning leder till en utvecklande och bestående progression. Tillsammans gör vi detta möjligt” 

Niclas Arwefjäll – PGA Club Professional