Greppbyten

Vi utför greppbyten, lie/loft tester och ändringar på dina klubbor.

Med gamla och slitna grepp är det lätt att vi greppar klubban för hårt vilket gör att vi spänner oss i muskler och leder vilket leder till en försämrad sving rörelse. I vårt greppsortiment har vi grepp i olika storlekar allt föra att du ska hitta det grepp som passar bäst för just dig.

Nya grepp på dina klubbor kan förlänga livslängden på ditt set och göra de som nya igen.

Är du osäker på om du har rätt grepp, eller om det är dags att byta är det bara komma in med dina klubbor och prata med oss så hjälper vi dig. Ibland räcker det med att tvätta av greppen med diskmedel och vatten för att göra dem som nya! Det viktigaste är att du spelar med fräscha, rena grepp. Det kommer göra ditt golfspel bättre och samtidigt förlänga livslängden på dina klubbor.

Rätt grepptjocklek.

Har du rätt storlek på dina grepp?
Herrar med handskstorlek small och medium bör ha standard grepp. Herrar med medium-large eller large i storlek bör fundera på midsize grepp. Har man x-large eller större så ska man fundera på jumbo grepp. Ett litet exempel: har man medium-large i handske kan det vara en fördel att ta ett standard grepp och istället lägga på 2 extra lager tape under greppet. Du får då ett tjockare grepp men inte lika tjockt som ett midsize . Damer med large handske kan använda sig av herr standard grepp. Damer med medium eller medium-large handskar ska ha något tunnare grepp. Lättast är att dra ut ett herr standard grepp ca 2 cm.

Lie & Loft
Klubbans lie är viktig för att klubban skall komma rätt in till bollen. Klubbans lie påverkar först och främst riktningen. En klubba som står på tån i träffen, kommer att skicka bollen till höger (för vänsterspelare till vänster), en klubba som står på hälen skickar bollen till vänster. Ju mer loft på klubban, desto större roll spelar lie vinkeln. Du behöver alltså inte köpa nya klubbor utan vi kan hjälpa dig att ändra dina befintliga (inte alla men de flesta).

Detta är extra viktigt för dina wedgar då det är med wedgarna ni sparar slag!

Grepp och priser (inkl omgreppning) i sortimentet:

Golf Pride Tour Velvet

Golf Prides mest populära grepp i dag bra, det är bra i alla väder.
Finns till damer 99 kr och till herrar standard 99 kr, midsize 109kr och Jumbo 119 kr.

Golf Pride Multi Compound

Tourspelarnas favorit grepp med en fastare känlsa vänstethanden och en mjukare i högerhanden.

Pris: 179 kr

Golf Pride Multi Compound Plus4

Ett hybridgrepp som är tjockare på högerhanden än vanliga grepp med en mjuk känsla.

Pris: 179 kr

 

Traxion Tour Putter Grip

Vi har ett utbud av olika Super Stroke  som Ultra Slim 1.0, Mid-Slim 2.0, Slim 3.0, and Fatso 5.0. Greppen ger ett förtroende och har olika tjocklekar för personliga preferenser.

Pris: 379 kr

1.0 PT

Classic design som används av många tourspelare. Det har en traditionell tjocklek  och är skönt att hålla i. Greppen ger ett förtroende och har olika utformingar för personliga preferenser.

Pris: 379 kr

Golf Pride Tour Tradition

Tourens mest använda grepp med en smal och tradioionel känsla.

 

Pris: 149 kr